Carboxy therapie

Vanaf 90,-

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide, dit is een onzichtbaar geurloos gas. Het zit in de lucht die wij inademen en het is van nature aanwezig in het lichaam. Carboxytherapie helpt om donkere kringen rond de ogen te verminderen, de huid helder en strakker te maken.

Wat is Carboxy therapie?

 

Carboxy therapie is een behandeling waarbij onderhuids koolstofdioxide (CO2) wordt ingespoten door middel van een prikje. Koolstofdioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden en extra zuurstof gaan afgeven. Door de extra zuurstof wordt ook de stofwisseling geactiveerd. De cel metabolisme en het zelf herstellend vermogen van de huid verbeterd. De cellen kunnen nu beter functioneren en de collageen- en elastine productie in de opperhuid en lederhuid wordt gestimuleerd.

 

Waarvoor kan carboxy therapie worden ingezet?

 

 • Donkere kringen
 • Wallen onder de ogen
 • Striae
 • Littekens
 • Haaruitval als ondersteuning voor de XL Hair
 • Cellulitis
 • Verbetering algehele huidconditie

 

Waar dient u rekening mee te houden voor de behandeling?

 

 • Stop drie tot zeven dagen voor de behandeling met het gebruik van: een exfoliant, retinol (vitamine A crème), hormoonzalf en hydrochinon.
 • Stop zeven dagen voor de behandeling met het innemen van bloedverdunners (overleg met uw arts of dit mogelijk is).
 • Botox en/of fillerbehandelingen in het te behandelen gebied mogen maximaal tot twee weken voor de behandeling uitgevoerd worden.
 • Bij klachten als koorts of griep, wordt u niet behandeld.
 • Bij zwangerschap en borstvoeding kan de behandeling niet uitgevoerd worden.
 • Indien je tot 48 uur vooraf aan de behandeling aspirine, alcohol, antistollingsmedicijnen, omega 3 of vitamine E hebt ingenomen, is er een hoger risico op blauwe plekken op de plaatst van de injecties.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

 

Voordat je behandelaar start met de behandeling, wordt het te behandelen gebied rondom de ogen gedesinfecteerd. Vervolgens wordt er doormiddel van injecties koolstofdioxide rondom de ogen geïnjecteerd, waarna de ogen gaan opzwellen. De ogen voelen door de koolstofdioxide en de zwelling drukken aanvoelen. Dit gevoel duurt ongeveer 1 á 2 minuten.

 

Huidreactie na de behandeling

 

Direct na de behandeling kunnen de injectieplaatsen voor een korte tijd rood en gezwollen zijn. Soms kan er een blauwe plek ontstaan op de plaatst van het prikje, dit trekt binnen enkele dagen weg. Hoofdpijn en vocht rondom de ogen is normaal. Wij adviseren om voldoende water te drinken en het vocht af te voeren. De behandelaar zal je tijdens het intakegesprek hierover meer informeren en adviseren.

 

Nazorg

 

Vlak na de behandeling is het vrijwel normaal dat de behandeld gebied rood wordt. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling, zwembaden, sportscholen en sauna’s om infecties te voorkomen. U mag de eerste 72 uur na de behandeling geen andere behandelingen ondergaan. Bescherm uw huid ten allen tijden met SPF 50.

 

Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak nodig om wallen en donkere kringen rond de ogen te behandelen. Fijne lijntjes onder de ogen en wallen verbeteren omdat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen omdat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

 

Prijzen

1 losse behandeling 90
Kuur van 3 behandelingen 240
Kuur van 6 behandelingen 450