Cosmelan / Dermamelan

Vanaf 650,-

Hyperpigmentatie is in de laatste jaren een veelvoorkomend probleem geworden door diverse oorzaken. Denk hierbij aan een hormoondisbalans, zonschade, vrije radicalen, genen, zwangerschap, menopauze en nog veel meer. De Cosmelan en de Dermamelan zijn één van de beste depigmentatie behandelingen wereldwijd.

Wat is Cosmelan en Dermamelan?

 

Cosmelan en Dermamelan zijn beide diepe behandelingen, waarbij lastige pigmentproblemen behandeld kunnen worden. Met beide behandelingen gaat u hetzelfde traject in, die een combinatie zijn van behandelingen in de kliniek als het gebruik van thuisproducten. Wanneer wordt er voor de Dermamelan gekozen?

Dermamelan is 30% sterker geconcentreerd dan de Cosmelan. Hierdoor is Dermamelan zeer geschikt voor het behandelen van dieper gelegen pigment die al een geruime tijd aanwezig is. De Cosmelan en de Dermamelan zijn beide inzetbaar voor zowel de lichte als de donkere huid.

 

Waarvoor kan Cosmelan worden ingezet?

 

 • Zwangerschapsmasker (Melasma)
 • Ouderdomsvlekken
 • Sproeten
 • Zonschade (Lentigo Solaris)

 

Waar dient u rekening mee te houden voor de behandeling?

 

 • Vermijdt vier weken voorafgaand aan de behandeling de zon en zonnebank.
 • Stop drie tot zeven dagen voor de behandeling met het gebruik van: een exfoliant, retinol (vitamine A crème), hormoonzalf en hydrochinon.
 • Stop zeven dagen voor de behandeling met het innemen van bloedverdunners (overleg met uw arts of dit mogelijk is).
 • Indien u last heeft van een actieve koortslip, mag u niet behandeld worden en moet u wachten tot de koortslip geheel genezen is.
 • Botox en/of fillerbehandelingen mogen maximaal tot twee weken voor de behandeling uitgevoerd worden.
 • Vermijdt twee tot vier weken voor de behandeling gezichtsbehandelingen, zoals: sterke chemische peelings, microneedling en CO2 laser.
 • Bij klachten als koorts of griep, wordt u niet behandeld.
 • Bij zwangerschap en borstvoeding kan de behandeling niet uitgevoerd worden.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

 

Voordat we starten met de cosmelan/dermamelan behandeling is het van belang dat de huid voorbereid wordt op het masker. Een week voor het masker krijgt u een voorbereidende peeling. Hiermee zorg je ervoor dat de melaninesynthese alvast wordt geremd in de overactieve melanocyten die melasma veroorzaken. Vervolgens komt u een week later terug voor de Cosmelan/Dermamelan, dit masker moet gedurende 4 tot 12 uur (tijdsduur hangt af van welke masker u krijgt) op het gezicht blijven. U zult dus met dit masker naar huis gaan en dient het ook zelf te verwijderen. De behandelaar zal alle nodige informatie verder met je bespreken.

 

Huidreactie na de behandeling

 

De eerste dagen na de behandeling kunt u wakker worden met een rood, warm, branderig gevoel. Dit is heel normaal, vooral voor de eerste 24 tot 48 uur. Wanneer je start de Cosmelan 2 of de Dermamelan kan de huid trekkend en jeukend aanvoelen, waarna de huid kan gaan vervellen. Dit kan in redelijk heftige maten voorkomen, u mag dan de melan recovery naar behoefte smeren. U mag niet aan de velletjes trekken, dit kan schade aan de huid toebrengen.

 

Na een aantal dagen zal de spanning en roodheid afnemen, wel blijft de huid extreem droog en gevoelig. Na een week stopt de huid met vervellen en zal dit plaatselijk overgaan op schilferen, daarnaast zal het branderige en jeukende gevoel afnemen. In sommige gevallen blijft dit gevoel nog een maand tot twee aanhouden.

 

Nazorg

 

 • U gaat met het masker naar huis, houdt hier rekening mee. Het masker is geel/bruin van kleur;
 • Vermijdt de zon en zonnebank tijdens het gehele behandeltraject en bescherm u huid met een zonnefactor van minimaal factor 50;
 • Gebruik geen scrubs of peelings gedurende het behandeltraject. Vermijd stoombaden, sauna en zwemmen voor de eerste 6 weken.
 • Een gezwollen, rode en branderige huid is de komende paar dagen en zelfs de eerste maand normaal, hier hoeft u niet van te schrikken;
 • Gedurende het gehele behandeltraject mag u geen andere behandelingen ondergaan, zowel gezicht als laserbehandelingen;
 • Eventuele onderliggende oorzaken van het pigment kunnen nooit worden voorzien, hierdoor kan er nooit een volledige garantie worden geboden voor het verdwijnen van alle pigmentatie.

 

Het is heel belangrijk om te weten dat deze procedure geen permanente oplossing biedt. Onderhoudsbehandelingen met bijpassende producten na de procedure en voorzorgsmaatregelen, zoals het vermijden van blootstelling aan de zon, zijn noodzakelijk.

 

Prijzen

Cosmelan:

Cosmelan traject Inclusief:
Voorbereidende peeling
Cosmelan 1 masker
Thuisproducten
Nacontrole
650

Dermamelan:

Dermamelan traject Inclusief:
Voorbereidende peeling
Dermamelan masker
Thuisproducten
Nacontrole
850