Acne Rug

Vanaf 150,-

Helaas komt acne niet alleen in het gezicht voor, maar kan zich ook op de rug ontwikkelen. Doordat acne ontstaat op plekken waar zich de meeste talgklieren bevinden, kan het ook voorkomen op de borst, schouders, hals en nek. Acne op de rug kan ontsierend, vervelend en pijnlijk worden ervaren.

Welke behandelingen kan er voor de rug worden ingezet?

 

Er zijn verschillende manieren om acne op de rug aan te pakken. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de acne. Behandelingen zoals medische peelings of dermapen zijn behandelingen die het meest worden uitgevoerd.

 

Behandeling met een peeling

 

Wanneer je last hebt van actieve ontstekingen en verstoppingen kan er worden gekozen om te starten met peelings. Denk hierbij aan een medische peeling, TCA of de bio kruidenpeeling. Afhankelijk van de ernst van de acne, wordt er een peeling geselecteerd gericht op de behandelindicatie. De peeling zorgt voor een versnelde afschilfering van de huid, waardoor talg weer makkelijk naar buiten kan en ophopingen worden voorkomen. Daarnaast dringt de peeling diep in de huid waar het talg oplost.

 

Behandeling met de Dermapen

 

Wanneer je meer last hebt van littekens op de rug, kunnen we deze doormiddel van de dermapen behandelen.

De Dermapen maakt op een hoge snelheid verticaal honderden micro-gaatjes per seconden. Door deze micro-gaatjes wordt het natuurlijke herstel/wondgenezingsproces in de huid geactiveerd, wat zorgt tot de aanzet van nieuw collageen en elastine in de huid. De huid wordt weer vernieuwd en verstevigd. Littekens worden hierdoor verbeterd qua kleur en structuur en diepere littekens worden opgevuld.

 

Waar dient u rekening mee te houden voor de behandeling?

 

 • Vermijdt vier weken voorafgaand aan de behandeling de zon en zonnebank.
 • Stop drie tot zeven dagen voor de behandeling met het gebruik van: een exfoliant, retinol (vitamine A crème), hormoonzalf en hydrochinon.
 • Stop zeven dagen voor de behandeling met het innemen van bloedverdunners (overleg met uw arts of dit mogelijk is).
 • Vermijdt twee tot vier weken voor de behandeling behandelingen, zoals: sterke chemische peelings, microneedling en CO2 laser in het te behandelen gebied
 • Bij klachten als koorts of griep, wordt u niet behandeld.
 • Bij zwangerschap en borstvoeding kan de behandeling niet uitgevoerd worden.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

 

Peeling:

De huid wordt grondig gereinigd en ontsmet. Onzuiverheden worden manueel verwijderd. Op basis van het besproken behandeldoel, wordt er door je behandelaar een peeling geselecteerd gericht op de behandelindicatie. De huid wordt grondig gereinigd en ontsmet. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. De peeling kan warm en tintelend aanvoelen op de huid. Afhankelijk van de sterkte van de peeling kan dit gevoel variëren. Na enkele minuten is de peeling uitgewerkt en wordt de huid geneutraliseerd. Er wordt een kalmerend masker aangebracht, om de huid tot rust te laten komen. De behandeling wordt afgesloten met een het herstellende crème en SPF 50.

 

Dermapen 4:

Voor de behandeling reinigen en ontsmetten wij de huid grondig. Nadat je huid gereinigd is, brengen we een serum aan, gericht op de behandelindicatie. Dit zorgt ervoor dat we zachtjes over de huid kunnen glijden tijdens de behandeling. Tevens komt het serum in de juiste huidlaag terecht, door de kanaaltjes die we maken met de Dermapen 4. Vervolgens begint je behandelaar met de Dermapen behandeling. De Dermapen maakt op een hoge snelheid verticaal honderden micro-gaatjes per seconden. Door deze micro-gaatjes wordt het natuurlijke herstel/wondgenezingsproces in de huid geactiveerd, wat zorgt tot de aanzet van nieuw collageen en elastine in de huid.

 

Huidreactie na de behandeling

 

Direct na de behandeling is de huid rood en kan er zwelling ontstaan. Ook kan de huid strak aanvoelen. Roodheid verdwijnt meestal binnen 24-72 uur. Het genezen gaat gepaard met lichte schilfering en korstjes. Echter is dit per huid verschillend. De huid hersteld binnen 7-10 dagen.

 

Nazorg

 

 • De eerste 24 uur na de behandeling mag u niks doen met de huid, niet wassen en geen crème smeren, tenzij anders geadviseerd.
 • De eerste 48 uur moet u warmtebronnen zoals sauna, zwembad en intensief sporten vermijden.
 • Draag de eerste paar dagen na de behandeling schone, loszittende, katoenen shirts.
 • Gebruik de eerste twee weken na de behandeling geen scrubs en peelings.
 • Gebruik de eerste drie tot zeven dagen geen intensieve, exfoliërende producten met zuren erin zoals glycolzuur en salicylzuur en geen retinol en hydrochinon.
 • U mag niet aan de korstjes en/of velletjes krabben/trekken.
 • Na de behandeling is het belangrijk om de huid te verzorgen met een herstellende crème, zoals Alhydran, om het herstelproces te bevorderen en de huid mooier te laten genezen. Alhydran kunt u twee tot driemaal daags aanbrengen en is te koop in de kliniek.
 • Gedurende het behandeltraject is het belangrijk om direct zonlicht op de huid en de zonnebank te vermijden.

 

Prijzen

Acne behandeling rug vanaf 150
Dermapen 4 gehel rug

Dermapen 4 gedeelte rug

vanaf

vanaf

220

175

Medische Peelings rug vanaf 185
Kruiden Peeling gedeelte rug

Kruiden Peeling gehele rug

vanaf

vanaf

150

195

TCA Peeling  rug vanaf 180
Hydrafacial rug vanaf 230