Skinbooster

Vanaf 175,-

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid, slaat een grote hoeveelheid vocht op en bevordert collageen. Hierdoor is dit zuur de kern van een jeugdige uitstraling. Naarmate we ouder worden, verliezen we ons hyaluronzuur, waardoor de huid er dof en slap uitziet. Tegen de tijd dat je 30 bent, verlies je elk jaar ongeveer 1% van de voorraad hyaluronzuur in je lichaam.

Het hoofdbestanddeel van een huidbooster is hyaluronzuur. Door hyaluronzuur terug te brengen in de dermis van de huid, worden het uiterlijk en het gevoel van de huid gerevitaliseerd door de huid voller te maken en het vocht dat verloren is gegaan te herstellen. Door daarnaast de collageenproductie te stimuleren, worden de elasticiteit en stevigheid van de huid hersteld, zodat je huid weer jeugdig aanvoelt.

We hebben verschillende soorten huidboosters met verschillende ingrediënten, waarvan hyaluronzuur het hoofdingrediënt is.

Wat is de skinbooster?

 

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en slaat een grote hoeveelheid vocht op en bevordeert collageen. Hierdoor is dit zuur de kern van een jeugdige uitstraling. Naarmate we ouder worden, beginnen we ons hyaluronzuur te verliezen en dit kan ertoe leiden dat de huid er dof en verslapt uitziet. Tegen de tijd dat je 30 bent, verlies je elk jaar ongeveer 1% van de voorraad hyaluronzuur in je lichaam.

Het hoofdbestanddeel van een huidbooster is hyaluronzuur. Door hyaluronzuur terug te brengen in de dermis van de huid, wordt het uiterlijk en het gevoel van de huid gerevitaliseerd door de huid voller te maken en het vocht dat verloren is gegaan te herstellen. Door daarnaast de collageenproductie te stimuleren, worden de elasticiteit en stevigheid van de huid hersteld, zodat je huid weer jeugdig aanvoelt.

We hebben verschillende soorten huidboosters, met verschillende soorten ingrediënten, waarvan hyaluronzuur het hoofdingrediënt is.

 

Waarvoor kan skinbooster worden ingezet?

 

 • Droge huid
 • Vochtarme huid
 • Doffe huid
 • Fijne lijntjes

 

Waar dient u rekening mee te houden voor de behandeling

 

 • Vermijdt vier weken voorafgaand aan de behandeling de zon en zonnebank.
 • Stop drie tot zeven dagen voor de behandeling met het gebruik van: een exfoliant, retinol (vitamine A crème), hormoonzalf en hydrochinon.
 • Stop zeven dagen voor de behandeling met het innemen van bloedverdunners (overleg met uw arts of dit mogelijk is).
 • Indien u last heeft van een actieve koortslip, mag u niet behandeld worden en moet u wachten tot de koortslip geheel genezen is.
 • Botox en/of fillerbehandelingen mogen maximaal tot twee weken voor de behandeling uitgevoerd worden.
 • Vermijdt twee tot vier weken voor de behandeling gezichtsbehandelingen, zoals: sterke chemische peelings, microneedling en CO2 laser
 • Bij klachten als koorts of griep, wordt u niet behandeld.
 • Bij zwangerschap en borstvoeding kan de behandeling niet uitgevoerd worden.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

 

Op basis van het besproken behandeldoel, wordt er door je behandelaar een skinbooster geselecteerd op de behandelindicatie. De huid wordt grondig gereinigd en ontsmet. Vervolgens wordt de skinbooster met een intradermale injector in de huid geplaatst. Dit geeft een lichte druk en prikkeling. Sommige plekken kunnen wat gevoeliger aanvoelen, maar over het algemeen wordt het als niet pijnlijk ervaren.

 

Voor een optimaal resultaat worden er drie tot 4 sessie aangeraden met een tussenpozen van 10 tot 14 dagen.  Het lichaam heeft even tijd nodig om collageen en elastine aan te maken, waardoor je het resultaat ongeveer vier tot zes weken na elke sessie ziet. Het resultaat van de behandeling kan een paar maanden aanhouden. Om blijvend resultaat te houden adviseren wij om de behandeling 1 keer per drie maanden te herhalen als onderhoudsbehandeling.

 

Huidreactie na de behandeling

 

Direct na de behandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn, dit trekt over het algemeen binnen enkele uren weg.  Soms kan er een blauwe plek ontstaan op de plaatst van het prikje, dit trekt binnen enkele dagen weg. Hoelang dit precies duurt verschilt per huidtype.

 

Nazorg

 

 • De eerste 24 uur na de behandeling mag u niks doen met de huid, niet wassen en geen crème smeren, tenzij anders geadviseerd.
 • De eerste 48 uur moet u warmtebronnen zoals sauna, zwembad en intensief sporten vermijden.
 • U mag de eerste 48 uur na de behandeling geen make up op. Medische make up, zoals Oxygenetix mag eventueel wel.
 • Slaap op de dag van de behandeling op een schone kussensloop.
 • Gebruik de eerste twee weken na de behandeling geen scrubs en peelings.
 • Gebruik de eerste drie tot zeven dagen geen intensieve, exfoliërende producten met zuren erin zoals glycolzuur en salicylzuur en geen retinol en hydrochinon.
 • U mag niet aan de korstjes en/of velletjes krabben/trekken.
 • Na de behandeling is het belangrijk om de huid te verzorgen met een herstellende crème, zoals Alhydran, om het herstelproces te bevorderen en de huid mooier te laten genezen. Alhydran kunt u twee tot driemaal daags aanbrengen en is te koop in de kliniek.
 • Gedurende het behandeltraject is het belangrijk om direct zonlicht op de huid en de zonnebank te vermijden. Het is essentieel om dagelijks een zonbescherming te gebruiken met minimaal SPF50.

 

Prijzen

Skinbooster Mesoestetic 1 behandeling 175
Skinbooster Mesoestetic kuur van 3 behandelingen 450
Skinbooster Mesoestetic cocktail 1 behandeling 195
Skinbooster Mesoestetic cocktail kuur van 3 behandelingen 510
Skinbooster SkinTech RRS HA Injectable 1 behandeling 210
Skinbooster SkinTech RRS HA Injectable kuur van 3 behandelingen 550
Skinbooster SkinTech Tensorlift 1 behandeling 220
Skinbooster SkinTech Tensorlift kuur van 3 behandelingen 580
Skinbooster SkinTech Hyalift 75 1 behandeling 220
Skinbooster SkinTech Hyalift 75 kuur van 3 behandelingen 580
Skinbooster NCTF 125HA 1 behandeling 185
Skinbooster NCTF 125HA kuur van 3 behandelingen 495